Dolie acoperis – Accesorii pentru acoperisuri din tigla metalica, tigla ceramica, tigla metalica cu acoperire de piata si tabla cutata

Dolia de acoperiș este un accesoriu important pentru acoperișurile din tigla metalică, tigla ceramică, tigla metalică cu acoperire de piatră și tablă cutată. Aceasta este utilizată pentru a colecta apa de ploaie care se scurge pe acoperiș și pentru a o direcționa în jos, spre jgheaburi și burlane.

Dolia este un alt element care are rolul de a prelua apa si de a o directiona spre jgheab, impiedicand-o, astfel, sa se infiltreze in acoperis. Diferenta consta in amplasarea si modalitatea de instalare. Aceasta se aseaza sub invelitoare, montandu-se la intersectia a doua sarpante. Se realizeaza, astfel, legatura dintre cele doua ape de acoperis/planuri.

Dolia de acoperiș este de obicei instalată la marginea inferioară a acoperișului, unde se întâlnește cu jgheaburile și burlanele. Aceasta este fabricată din diferite materiale, inclusiv din aluminiu, oțel inoxidabil sau PVC, și este disponibilă într-o varietate de dimensiuni și culori pentru a se potrivi cu designul acoperișului și al clădirii.


Dolia de acoperiș este prevăzută cu o serie de orificii de evacuare pentru a permite scurgerea apei de ploaie. Aceasta este prevăzută cu un sistem de prindere sigur pentru a preveni îndoirea sau deformarea, iar în cazul acoperișurilor plate, poate fi prevăzută cu o talpă de beton pentru a asigura stabilitatea.


Utilizarea doliei de acoperiș poate ajuta la prevenirea acumulării de apă pe acoperiș și la protejarea structurii acoperișului de daune cauzate de apă. De asemenea, poate ajuta la prevenirea formării gheții pe acoperiș și la reducerea riscului de alunecare.


În plus față de dolia de acoperiș, există și alte accesorii pentru acoperișurile din tigla metalică, tigla ceramică și tablă cutată, cum ar fi jgheaburile și burlanele, care colectează apa de ploaie și o direcționează spre sistemul de canalizare, și sistemele de protecție împotriva gheții, care previn formarea gheții pe acoperiș și reduc riscul de daune structurale.

Servicii


montaj acoperisuri

Montaj

acoperisuri

measure

Masuratori

si consultanta

delivery truck

Transport

la domiciliu

Deschide discutia
1
Va pot ajuta?
Ellcor Roof
In situatia in care doriti sa comandati mai multe produse sau aveti nevoie de un acoperis de calitate, va rog sa ma contactati. Echipa noastra va sta la dispozitie cu orice informatii doriti.