Izolații mansarde și poduri

Ellcor Roof: Transformă Mansarda și Podul în Spații Confortabile și Eficiente Energetic!


Mansardele și podurile sunt adesea zone ale unei case sau clădiri care, dacă nu sunt corect izolate, pot deveni puncte de pierdere majoră de energie. Alegerea unei izolații adecvate și implementarea corectă a acesteia pot transforma aceste spații în zone confortabile și pot aduce, de asemenea, economii semnificative la facturile de energie. Echipa Ellcor Roof este specializată în izolarea mansardelor și podurilor, asigurându-se că fiecare proiect beneficiază de expertiza și atenția la detalii necesare pentru a obține cele mai bune rezultate.

De ce este importantă izolația mansardelor și podurilor?

Căldura tinde să se ridice și, fără o izolație adecvată, majoritatea căldurii din locuință poate fi pierdută prin acoperiș. Mansardele și podurile neizolate pot permite pătrunderea frigului în timpul iernii și pot reține căldura în timpul verii, făcând ca spațiul să fie inconfortabil și ineficient din punct de vedere energetic. Investind în izolația de calitate a mansardei și podului, vă puteți asigura că temperatura din interiorul casei dvs. rămâne constantă și confortabilă.

Cum procedează Ellcor Roof?

 1. Evaluare și Consultare: Începem fiecare proiect cu o evaluare detaliată a spațiului. Aceasta ne permite să identificăm nevoile specifice ale clădirii, să alegem materialele adecvate și să determinăm cea mai bună tehnică de aplicare.
 2. Selecția Materialelor: Există diverse tipuri de materiale izolante disponibile pe piață, fiecare având avantajele și dezavantajele sale. Echipa noastră vă va recomanda cel mai potrivit material pentru nevoile dvs., ținând cont de factori precum eficiența energetică, buget și durabilitate.
 3. Implementare: Cu o atenție deosebită la detalii, profesioniștii Ellcor Roof aplică izolația aleasă, asigurându-se că aceasta aderă corect și că nu există goluri sau fisuri prin care aerul să poată pătrunde.
 4. Control de Calitate: După finalizarea lucrării, efectuăm un control riguros de calitate pentru a ne asigura că izolația a fost instalată corect și că va funcționa eficient pe termen lung.
Izolatii mansarde si poduri

Materiale Eficace pentru Izolarea Mansardelor și Podurilor: O Analiză Detaliată


Izolarea mansardelor și podurilor este esențială pentru asigurarea unui mediu confortabil și eficient din punct de vedere energetic. Piața de construcții oferă o gamă variată de materiale izolante, fiecare având avantajele și particularitățile sale. Acest articol explorează patru dintre cele mai populare tipuri de materiale folosite în izolarea mansardelor și podurilor.

Vată Minerală

Vată minerală, adesea denumită și vată de sticlă sau vată de bazalt, este una dintre cele mai comune opțiuni de izolare datorită eficienței și costurilor sale accesibile.

Avantaje:

 • Este ignifugă: acest material nu susține arderea și poate preveni răspândirea focului.
 • Are proprietăți excelente de izolare termică și fonică, fiind ideală pentru zone în care izolarea fonică este importantă, precum mansardele convertite în camere de locuit.
 • Rezistentă la mucegai și umiditate, oferind o durată de viață îndelungată.

Polistiren Extrudat

Polistirenul extrudat este un tip de izolație în formă de plăci rigide, adesea utilizat pentru izolarea pereților, acoperișurilor și pardoselilor.

Avantaje:

 • Asigură o barieră eficientă împotriva pierderilor de căldură și a infiltrațiilor de aer.
 • Este impermeabil la apă, protejând astfel spațiul împotriva umezelii și a apelor subterane.
 • Durabil și ușor de instalat, se potrivește bine în spații restrânse sau neregulate.

Spumă Poliuretanică

Spuma poliuretanică este o soluție de izolare care se expandează atunci când este aplicată, umplând goluri și crăpături și creând o barieră eficientă împotriva pierderilor de căldură.

Avantaje:

 • Oferă o izolare superioară și etanșează complet spațiul în care este aplicată, reducând astfel infiltrările de aer.
 • Are proprietăți impermeabile, protejând împotriva umidității și mucegaiului.
 • Se aplică rapid și poate fi utilizată pentru a izola spații dificile sau inaccesibile.

Celuloza

Celuloza, adesea fabricată din hârtie reciclată, este o opțiune ecologică de izolare care devine din ce în ce mai populară.

Avantaje

 • Este un material ecologic, fabricat în principal din materiale reciclate.
 • Oferă izolare termică și fonică eficientă.
 • Este ignifugă, aducând un plus de siguranță în spațiul izolat.

Izolații mansarde și poduri

Căutați soluții complete pentru acoperiș?

Oferim consultanta gratuita!

La ELLCOR ROOF, vă stăm la dispoziție cu consultanță gratuită pentru a vă ghida spre cea mai potrivită alegere pentru locuința sau clădirea dumneavoastră. Contactați-ne și beneficiați de expertiza noastră

Str.Oasului nr 363 Cluj-Napoca

Investește în Confort și Economie: Izolația Mansardei cu Ellcor Roof


Construirea unei case este un proces complex și adesea emoționant. Fiecare decizie, de la alegerea tipului de cărămidă până la culoarea fațadei, este esențială pentru a crea o locuință confortabilă și durabilă. Cu toate acestea, există un element adesea neglijat, dar care își revendică o importanță crucială în contextul confortului și eficienței energetice: izolația mansardei.

Izolații mansarde și poduri Cluj
Izolații mansarde și poduri Cluj

Se spune că o casă se construiește o dată, dar se trăiește în ea o viață. Tocmai de aceea, în alegerea materialelor pentru construcție, multe persoane investesc sume importante în soluții moderne precum cărămida Porotherm sau Ytong. Chiar și așa, surprinzător este cât de des se omit detaliile atunci când vine vorba de izolația acoperișului.

Studiile arată că până la 42% - sau chiar 50% după unii specialiști - din căldura unei locuințe se pierde prin acoperiș. Este o cifră alarmantă, având în vedere investițiile mari făcute în alte părți ale casei. De aceea, fie că ne referim la izolarea unei mansarde sau a unui pod, este vital să nu ignorăm acest segment.

O investiție inteligentă în izolația mansardei nu doar că îți oferă confort pe termen lung, dar își și amortizează costurile în timp. O izolație corectă și eficientă poate reduce costurile cu încălzirea și răcirea cu până la 40%. Pe termen lung, aceasta înseamnă economii semnificative și o amprentă energetică redusă.

Beneficiile unei izolări corespunzătoare a mansardei includ:

 • Termoizolație: Cu un material de calitate, putem crea un mediu confortabil și reduce semnificativ costurile energetice. Acesta este motivul principal pentru care economisim până la 40% la facturile de energie anual.
 • Hidroizolație: Aceasta protejează lemnul acoperișului împotriva infiltrațiilor, condensului și mucegaiului. Fără o hidroizolație eficientă, structura acoperișului poate fi compromisă, ducând la reparații costisitoare.
 • Fonoizolație: Confortul acustic este esențial, mai ales în spații precum mansardele. Fără o izolație adecvată, zgomotele externe sau picăturile de ploaie pot perturba liniștea.

Lucrarile noastre recente


Constructie acoperis din tigla metalica acoeprita cu roca vulcanica in Com. Valea Ierii Jud Cluj 11

Tigla metalica cu roca, Valea Ierii

Constructie acoperis din Tigla metalica Targu Mures 1 1

Constructie acoperis Targu Mures

Constructie acoperis din Tigla metalica Targu Mures 4

Acoperis Tigla metalica, Targu Mures

Montaj acoperis din tigla metalica loc 2

Acoperis tigla metalica Lapustesti

Constructie acoperis Tigla metalica Cluj loc. Ciucea 1

Acoperis Tigla metalica, Ciucea

Constructie acoperis din tigla metalica Mures loc. Targu Mures 17

Acoperis tigla metalica, Mures

Montaj acoperis Tigla metalica Sibiu 1

Acoperis Tigla metalica Sibiu

Montaj acoperis din Tigla metalica Floresti Cluj 1

Acoperis Tigla metalica, Floresti, Cluj

Deschide discutia
1
Va pot ajuta?
Ellcor Roof
Buna ziua!
Sunt specialistul in acoperisuri!
Va pot ajuta cu vreo informatie?